Bestuur

Bestuursleden van Plaatselijk Belang St.- Annaparochie. Stellen zich aan u voor.

 

Voorzitter: Laas Douma

sinterlaasje

Zoals duidelijk op de foto is te zien is onze voorzitter een ras bestuurder. Naast Plaatselijk Belang beweeg ik mij op verschillende andere bestuurlijke niveaus, zoals in de politiek en provinciale organisaties. Ik ben opgegroeid in Berlikum als zoon van de hoofdonderwijzer en moeder die statenlid was. Geen wonder dat het leiderschap en de politiek er met de paplepel is ingegoten. Daardoor is het voorzitterschap hem op het lijf geschreven. Door mijn ondernemerschap ben ik gewend om door goede scherpe analyses op plannen los te laten. Hierdoor kan er snel geschakeld worden. Efficiënt werken is voor mij niet vreemd, binnen mijn eigen autobedrijf is dit ook een must. Ik voel mij binnen deze functie als een kapitein op het schip!

 

Vicevoorzitter: Vacant

 

Secretaris: Wim Koopmans

smoeltsy

Hier ziet u onze secretaris, met een scherpe blik kijken over  St.- Anna vanaf de van Harenskerk.                

Mijn naam is Wim Koopmans. Ik ben al 47 jaar woonachtig in St.-Annaparochie. Voor mijn pensionering ben ik altijd als commercieel medewerker actief geweest. Hiernaast ben ik nauw betrokken geweest bij de kaatssport in diverse functies. Toen ik gevraagd werd voor plaatselijk belang was mijn antwoord de eerste keer nee. De toen aangeboden functie vergde te veel tijd omdat het toenmalige bestuur te klein was en er veel taken vervuld moesten worden. De 2e keer was het bestuur compleet en de taken verdeeld, toen heb ik ja gezegd en ben 7 jaar voorzitter geweest. Toen na mijn aftreden 3 jaar later de functie van secretaris niet ingevuld kon worden, heb ik deze taak op mij genomen. Hier naast werk ik als redactielid van de Pot & Pan. Bijzonder leuk om ieder jaar weer een mooi blad bij alle inwoners van St.-Parochie te mogen bezorgen.

Penningmeester: Patricia Boonstra- Mast

De foto op de Suzuki is gemaakt tijdens een middagje fantasie -shoppen bij Motoport. 

Mijn naam is Patricia Boonstra – Mast , 31 zomers jong en woonachtig te Sint Annaparochie.  Met veel liefde en passie ben ik werkzaam in de ouderenzorg. Organiseren, doorzetten en een groot empathisch vermogen zijn woorden die goed bij mij passen, als ik mijzelf kort zou moeten omschrijven. Mijn hobby´s ? Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De passie voor motorrijden heb ik van mijn vader. Het voornemen is om volgend jaar zelf mijn motorrijbewijs te halen, zodat mijn man en ik samen kunnen gaan toeren. Ik houd erg van spontaniteit in het leven en mijn komst bij Plaatselijk Belang was eerlijk gezegd ook een spontane actie. In de Pot & Pan zag ik dat er nog bestuursleden werden gezocht, dat leek mij wel leerzaam en goed voor mijn zelfontplooiing. Hierop besloot ik contact met Laas op te nemen voor meer informatie en zo gezegd, zo gedaan, ben ik aangeschoven als bestuurslid Algemene zaken. Hierdoor kan ik fanatiek mee denken over het dorpsbelang voor bewoners en ondernemers, van jong tot oud. Dit is iets wat ik persoonlijk erg belangrijk vind; handen ineen slaan en ervoor gaan, zodat we oprecht trots kunnen zijn op ons dorp!

 

webmaster: Marian Douma

marian-schaapjesDit is onze webmaster bij haar stage, druk in de weer met de wel bekende zesling lammetjes de fles geven. Foto: Timen Dijkstra Franekercourant.

Mijn naam is Marian Douma en kom uit het mooie St.- Anna. Ik hou van muziek, en mijn passie ligt bij het schilderen en tekenen en de dieren. Naast mijn functie binnen Plaatselijk Belang zit ik nog op school en doe ik momenteel de Opleiding Vakbekwaamheid Dierverzorging MBO niveau 3 te Leeuwarden. Mijn uiteindelijke doel is om Dierenartsassistente te worden.

Naast mijn studie zet ik mij graag in voor anderen. Zo ben ik zo nu en dan actief bij de Dierenweide en ben erg betrokken bij wat er in en rond het dorp gebeurd. Met een luisterend oor tussen en naast  de mensen te staan, naar elkaar luisteren en elkaar te begrijpen.

Met een betrokken ploeg mensen zetten wij ons in voor de belangen voor het dorp. dat is erg belangrijk vind ik want met elkaar staan we sterk om de leefbaarheid voor jong en oud in het dorp te behouden. samen zijn wij de stem richting gemeente om de belangen/ ideeën van en voor de inwoners van St. – Annaparochie te dragen.

Ik heb als functie binnen plaatselijk belang de webmaster te zijn. Dat is een hele eer om dit te mogen doen. Leuke nieuwtjes, foto’s , De Bijprater, dierenweide van alles komt er op de website. En dat ik mede een steentje daaraan mag bij dragen is dan ook erg leuk.

Maar dat brengt ook haar verantwoordelijkheden met zich mee, want alle informatie wat je erop zet moet ook nog eens kloppen. En er zit zo nu en dan ook Bildts door heen. Daar mag niks aan mankeren. Maar je hebt ook als taak om de website levendig te houden , naast dat je de website actueel moet houden is het belangrijk dat er verschillende dingen op de website op de juiste wijze te vinden zijn.

Met vriendelijke groet,

Marian Douma

 

Algemene zaken: Maaike Dreyer

moterbitch

Algemene zaken: Mariska Bijl

Mijn naam is Mariska Bijl, ik ben 27 lentes jong.

Woonachtig in St. Annaparochie. Waar ik op 1 maart 2018 mijn prachtige bloemenwinkel heb mogen openen. Ik heb besloten de winkel te openen in dit dorp, om het dorp weer wat levendiger te maken.

Heb heel veel mooie dingen mogen doen van werken in verschillende bloemenwinkels tot werken & wonen in het prachtige Ierland.

Als ik mezelf zou moeten beschrijven kan ik zeggen, dat ik een vrolijke, enthousiaste, creatieveling ben met heel veel doorzettingsvermogen.

Nu wordt het tijd om me te richten op mijn winkel en dit mooie dorp. Als bestuurslid algemene zaken, ben ik aangeschoven bij Plaatselijk belang.

Ik wil graag iets betekenen voor het dorp. Ik ben ervan overtuigt dat als je iets wil bereiken, je samen heel ver kan komen.

Want SAMEN Sta je Sterk!