Dierenweide ‘t Kampy

Dierenweide ‘t Kampy

De dierenweide in Sint Annaparochie vindt u aan de Westkant van Sint Annaparochie. Het is gelegen naast de vlaswiek. Kom gewoon eens kijken bij de gerenoveerde dierenweide! Onderstaand vindt u meer informatie over Fase 1 en Fase 2 van de renovatie van de dierenweide.

020

Stichting de Dierenweide

Om de dierenweide te beheren is er een stichting, “Dierenweide”, in het leven geroepen. U kunt ook meedoen met de dierenweide, meldt u aan als:

– Donateur van de Dierenweide (€5,- per jaar), dit zodat er voedsel voor de beestjes kan worden gekocht;
– Vrijwilliger om de beestjes te verzorgen.

Bel hiervoor met Doeke v.d Kooi tel. 0518-401750  of stuur een e-mail naar doekevdkooi@hetnet.nl

Eerste bewoners dierenweide, toen nog in beheer Vlaswiek.

dierenweide eerst bewoners

 

Renovatie Dierenweide (Fase 1)

Met gepaste trots kunnen wij melden dat na meer dan 5 jaar er een renovatie komt van de Dierenweide aan de west kant van Sint Annaparochie bij de vlaswiek. Dit project wordt gefinancierd door gemeente het Bildt, Stichting Bildtse Belangen, woningstichting Noord West Frylan & Plattelands Projecten van de provincie Fryslan. Het ontwerp is gemaakt door Oltmans Groen. Wat zijn de ideeën:

– Nieuw hekwerk met nieuwe beplanting;
– Oude kastanjeboom en het oude hokje blijven bestaan in het nieuwe ontwerp;
– Oude hokje wordt opgeknapt;
– “Organische” vormen, ipv van met rechthoeken wordt er meer met rondingen gewerkt;
– Nieuwe heuvel op het midden van de weide, met pijpen erin waar de kleinere beestjes onder kunnen schuilen;
– Speelplaats met natuurlijke speeltoestellen

003

Renovatie Dierenweide (Fase 2)

De plannen voor de tweede fase van de dierenweide zijn gereed. Gedurende de maanden maart, april, mei en juni zal er worden gewerkt aan de realisatie van fase 2. In fase 1 van de renovatie is ervoor gezorgd dat de dieren een betere en frisse leefomgeving hebben gekregen. Fase 2 van de dierenweide staat in het teken van de kinderen van Sint Annaparochie. Gedurende fase 2 wordt namelijk een speelplaats gerealiseerd naast de dierenweide. Dit zodat de kinderen hier gebruik van kunnen maken. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

Speelweide.

Nieuwe aanwinst dierenweide.

pony

Op de kerstmarkt hebben we een actie gevoerd voor de vervanging van de overleden pony. Deze actie leverde ruim € 181,00 op. We hebben ondertussen een nieuw maatje voor de witte pony gevonden en ze kunnen het goed met elkaar vinden zoals u op de foto kunt zien. Iedereen bedankt voor de donaties en wij hopen lang van deze nieuwe aanwinst te kunnen genieten. Donateur voor € 5,00 per jaar kunt u nog steeds worden door dit over te maken naar NL06RABO0174312342 t.n.v. Dierenweide St.-Annaparochie of neem even contact op met Doeke v.d. Kooi 0518-401750.