Fusie Radio Eenhoorn en Radio Stad Harlingen.

201112192674

Radio Eenhoorn(RE) is de lokale omroep voor de gemeente Waadhoeke (voorheen de gemeenten Menameradiel, Het Bildt en Franekeradeel); Radio Stad Harlingen (RSH) is de lokale omroep voor de gemeente Harlingen.
 

Het is de bedoeling dat de fusie in 2018 zijn beslag krijgt. Hiermee ontstaat een nieuwe omroep die onder een frequentie van uit twee studio’s gaat uitzenden. Hierdoor kunnen de vrijwilligers van uit hun eigen vertrouwde omgeving blijven werken. De luisteraars zullen zo veel mogelijk hun vertrouwde programma’s op bestaande tijden kunnen blijven beluisteren. De programmering zal worden uitgebreid zodat het aanbod nog aantrekkelijker wordt met in de toekomst dagelijks nieuws van uit de regio.

De medewerkers zijn op de hoogte van de plannen en zijn positief en enthousiast over de nieuwe uitdaging. De besturen en diverse werkgroepen werken hard aan de integratie van beide omroepen. De nieuwe omroep zal een nieuwe naam moeten krijgen die de lading dekt als lokale omroep van de gemeenten Waadhoeke en Harlingen. De inwoners wordt gevraagd een passende en aansprekende naam te bedenken. Suggesties kunnen worden gestuurd naar tineke@tinekedeboer.nl of martievalkering@gmail.com . Per post kan ook: Radio Eenhoorn, Postbus 14, 9076 ZN St.- Annaparochie of
Radio Stad Harlingen, William Boothstraat 2, 8861 TL Harlingen. Voor de winnende inzending wordt een prijs beschikbaar gesteld.

Bron: Franeker Courant

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *