Opening speeltuin op feestelijke wijze

Op woensdag 18 juli 2018 opent wethouder Boukje Tol op sportieve wijze om 4 uur de nieuwe speeltuin in Sint Annaparochie ter hoogte van Hoogpad/de Keeg. Er zijn verschillende sportieve activiteiten voor de kinderen en ter verkoeling kunnen ze genieten van een lekker ijsje!

Waarom een nieuwe speeltuin op een andere plek?   

Dit is de wens van de bewoners. Het oude speeltuintje was moeilijk te vinden waardoor er weinig gebruik van werd gemaakt. De speeltuin is dan ook verplaatst naar Hoogpad/De Keeg. De plek van het oude speeltuin wordt nu eerst een grasveld. Ideeën voor een nieuwe invulling zijn welkom.

Wat is er te doen?

Naast het uitproberen van de mooie nieuwe speeltoestellen worden er verschillende leuke sportieve activiteiten georganiseerd zoals voor jongsten: Boogschieten, Tik en Mik spellen. Voor de oudere kinderen: Boogschieten, Knotsenhockey en KanJam. Ook kunnen alle kinderen een lekker ijsje halen bij de ijscokar!

Wie hebben dit mogelijk gemaakt?

Gemeente Waadhoeke, Wonen Noordwest Friesland, Plaatselijk Belang St. Anne, COA en Bildtse Belangen, Automobielbedrijf Laas Douma en Mariska  ’s Art & Flower Design verzorgen de financiering van de nieuwe speeltuin. Plaatselijk Belang St. Anne heeft samen met een aantal omwonenden het initiatief genomen. Ook hebben zij onderzocht aan welke speeltoestellen behoefte was in de wijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *