Plaatselijk Belang Sint Annaparochie

De Bijpraters

In deze column presenteert het bestuur van het Plaatselijk Belang Sint Annaparochie wat ze in de afgelopen tijd hebben gedaan. Ook zullen hier regelmatig nieuwsberichten van het Plaatselijk Belang komen. Houdt deze pagina dus in de gaten!

Bijpraters

Nieuwste bijpraters

19 september: Dijktour Koehool –Lauwersmeer

08 September 2020 - Erwin Schaap

19 september: Dijktour Koehool –Lauwersmeer 

 

Wetterskip Fryslân verbetert  de Waddenzeedijk tussen buurtschap Koehool (boven Tzummarum) en het Lauwersmeer In augustus informeerden wij u hierover door middel van een nieuwsbrief en online informatiebijeenkomst. Zaterdag 19 september komen wij naar u toe, om ideeën, vragen en wensen die u heeft, tijdens de dijktour, te bespreken. 

 

Locaties 

We gaan naar drie locaties op de route van de dijkversterking, namelijk Wierum, Holwerd en Sint Annaparochie. In deze dorpen staan we u graag te woord en kunt u vragen stellen aan Wetterskip Fryslân, Rijkswaterstaat, Provincie Fryslân, Gemeente Noardeast-Fryslân en Gemeente Waadhoeke.   

 

Programma 

Hieronder treft u de data, locatie en tijden aan, waarop wij aanwezig zijn is voor Sint Annaparochie:  

 

Zaterdag 19 september 14.00 - 17.00 uur Sint Annaparochie, parkeerplaats ‘De Waaie’ 

 

Coronamaatregelen 

We organiseren deze dijktour met inachtneming van de coronamaatregelen. Wij vragen u het hygiëneprotocol in acht te nemen als er contact nodig is: geen handen geven, minimaal 1,5 meter afstand houden en als iemand ziekteverschijnselen heeft, het contact verbreken. Onze medewerkers krijgen uiteraard dezelfde richtlijnen mee en in de stand zal desinfecterende handgel beschikbaar zijn.  

 

Graag tot 19 september! Aanmelden is niet nodig.  

Nieuwe website Plaatselijk Belang

31 August 2020 - Erwin Schaap

Vanaf vandaag is de nieuwe website van Plaatselijk Belang actief. Neem rustig een kijkje!

Om contact met ons te nemen kunt u gebruik maken van het contactformulier!

Update Plaatselijk Belang Sint Annaparochie

31 August 2020 - Erwin Schaap

Even een update van het Plaatselijk Belang van Sint Anne:

Wij als Plaatselijk Belang van Sint Anne waren voor de coronacrisis druk bezig met het maken van allemaal plannen voor leuke evenementen (zoals de terugkeer van de avondvierdaagse) voor het jaar 2020. Toen wij te horen kregen dat alles niet meer door kon gaan hebben we daar de stekker uitgehaald. Wij gaan ook geen activiteiten organiseren tot nader order. Mocht alles weer normaal worden dan pakken we uiteraard de plannen weer op tafel en gaan we weer verder!

Dit betekent ook dat de geplande algemene ledenvergadering van het Plaatselijk Belang niet door kan gaan in mei. Later wordt bekeken of dit op een andere datum door kan gaan. Achter de schermen blijven we wel met lopende zaken bezig. #staysafe

Tot zover de coronacrisis.


Ondertussen volgt er een stremming bij Minnetsga Mooie Paal. Daar wordt nu een rotonde gemaakt. Van maandag 20 april tot en met vrijdag 29 mei is er beperkte verkeershinder en van 22 juni t/m naar verwachting 5 juli zal de rotonde aangelegd worden. Het kruispunt zal dan dicht zijn.

Ook is er een stremming tussen Sint Annaparochie en Sint-Jacobiparochie. De N393 krijgt een nieuwe laag met asfalt. Hier wordt gewerkt tussen vandaag 28 april en naar verwachting 1 mei. Met het OV is het nu mogelijk om op te stappen op de tijdelijke halte voor de van Harenskerk ter hoogte van Tupelo. De haltes AZC, Statenweg en van Harenstraat zijn momenteel buiten dienst. Met de auto wordt iedereen omgeleid via de N383 en de A31

Tot zover de update.


Het bestuur van het Plaatselijk Belang van Sint Annaparochie

Klaarovers gezocht!

31 August 2020 - Erwin Schaap

Klaar overs gezocht!!

Na 1 jaar de avond4daagse te hebben overgeslagen, krijgen we vaak de opmerking: hoe komt het met de avond4daagse? En wanneer is de avond4daagse?

Hierdoor hebben wij besloten om het dit jaar weer op te pakken.

De avond4daagse wordt gehouden van 23 juni t/m 26 juni 2020

Nu hebben wij hiervoor natuurlijk uw hulp nodig.

Om de veiligheid van de kinderen en wandelaars te kunnen waarborgen bij het oversteken zijn wij op zoek naar:

⛔!!! Klaar overs!!! ⛔

Lijkt het u leuk om ons allen deze avond4daagse te helpen en om het een succes te maken?

Geef u dan snel op via het emailadres:

avondvierdaagse.stanne@gmail.com

Ook voor vragen en opmerking kunt u hierheen een mailtje sturen.

Wij hopen op een grote opkomst

Bestuur Plaatselijk Belang

Afbeelding

Update Jaarvergadering Plaatselijk Belang 2020

31 August 2020 - Erwin Schaap

Beste leden van Plaatselijk Belang Sint Annaparochie,

Vanwege de coronacrisis heeft het bestuur eerder dit jaar besloten om de jaarvergadering uit te stellen tot nader order. Vanwege de statutaire verplichting is het verplicht om jaarlijks een algemene ledenvergadering te organiseren. Wij gaan onderzoeken hoe we dit het best in de coronatijd kunnen oplossen en wat hier wettelijk nu wordt voorgeschreven. Hierover krijgt u binnenkort meer informatie. Mochten er op dit moment dringende zaken zijn, dan kunt u altijd een facebook bericht naar ons sturen of mailtje naar info@pbstanne.nl. Ook zijn we bereid om er buiten het internet om over te hebben. Ook vragen we u om dan een bericht naar ons te sturen.

We houden u op de hoogte wanneer de volgende algemene ledenvergadering plaats gaat vinden en in welke vorm dat zal zijn.

Tot zover over de algemene jaarlijkse ledenvergadering.

Namens het bestuur van Plaatselijk Belang Sint Annaparochie,

Erwin Schaap

Secretaris